Miešaný zemiakový šalát
Suroviny
700 g zemiakov
1 cibuľa
1 malý zeler
2 - 3 jablká
3 - 4 kyslé uhorky
2 vajcia uvarené na tvrdo
100 g zrejúceho syra Sabinovská tehla
1 majonéza alebo tatárska omáčka
jogurtová tatarka SABI
100 g kyslej lahôdkovej smotany SABI
1 lyžička horčice
soľ
mleté čierne korenie
pažítka
Postup
V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na drobno. Zeler nastrúhame na hrubšom strúhadle a blanšírujeme v mierne osolenej vode. Necháme vychladnúť. Očistené jablká nastrúhame, kyslé uhorky, vajcia uvarené na tvrdo a tvrdý syr pokrájame nadrobno. Všetko spolu premiešame. Pridáme majonézu alebo tatársku omáčku, jogurtovú tatarku a smotanu. Dochutíme horčicou, soľou a korením. Znova premiešame a necháme odstáť. Podávame posypaný pažítkou nakrájanou na drobno.
Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk